Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зареєстровано проект закону про використання електронних грошей

Зареєстровано проект закону про використання електронних грошей
162893 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Законопроект №5361 покликаний суттєво змінити правила роботи ринку платежів країни. У цьому документі закріплене право українських громадян користуватися онлайн-розрахунками міжнародної системи електронних грошей. Також він дає дозвіл на випуск електронних грошей не тільки банками, але й іншим фінансовим організаціям.

     Цей проект – результат діяльності НБУ, ВР і об'єктів українського платіжного ринку. Закон розроблявся з урахуванням досвіду у цій сфері європейських країн. Його мета – перетворити українське законодавство, що урегульовує платіжні системи, до більш новітнього виду.

     Директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Шацький Сергій заявив, що прийняття цього закону прискорить прихід на платіжний ринок України міжнародних інтернет-провайдерів. Це відбудеться з допомогою створення сприятливіших умов для їхньої роботи. Для прикладу, на сьогоднішній момент від закордонних виробників електронних грошей вимагається важка та довготривала реєстрація договору «про участь в міжнародній платіжній системі». Новий законопроект дасть їм змогу реєструватися за спрощеною процедурою українських емітентів.

     Також дозволять суб'єктам господарювання оперувати електронними грошима, отриманими за виконання послуг. Ця хороша новина призначена фрілансерам та e-commerce проектам, що перебувають у співпраці з іноземними ринками.

     Також закон підсилює покарання за злочини, що стосуються з електронною платіжною системою. Найсуворішим покаранням був штраф, тепер його змінять на 8 років ув'язнення.

     Нагадаємо, що поки що в Україні заборонені НБУ QIWI Wallet, Webmoney, Яндекс.Гроші.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео