Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Закон для студентів-медиків

Закон для студентів-медиків
108588 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Порошенко підписав закон про працевлаштування випускників медичних та педагогічних ВНЗ в обмін на першочергове зарахування.
     Цією новиною поділилася прес-служба самого Президента України. У повідомленні говориться про те, що цим законом абітурієнти наділяються правом на вступ поза чергою до вищих навчальних закладів медичного чи педагогічного спрямування. Це стає можливим у разі укладення угоди про те, що випускник відпрацює за спеціальністю щонайменше три роки у селищах міського типу чи іншій сільській місцевості. Таких випускників держава хоче забезпечити безкоштовним житлом з можливістю використання опалювальних ресурсів та освітлення у межах визначених норм.
Решта випускників вищих навчальних закладів має повну свободу, обираючи місце майбутнього працевлаштування.
     Законом передбачені обов'язки обох сторін договору. Зокрема, замовник зобов'язаний працевлаштувати випускника, у разі відмови виконувати цей пункт, мусить відшкодувати державній службі зайнятості витрати, що стосуються працевлаштування чи виплати допомоги по безробіттю. Якщо ж молодий фахівець відмовиться відпрацьовувати, або за умови його звільнення з посади через порушення , то вже йому самому доведеться відшкодовувати вартість навчання та компенсувати витрати замовника протягом трьох років.
     Цей законодавчий акт буде фактом приведення інших нормативних актів до відповідності положень Конституції України (про забезпечення конституційних прав громадян на працю і заборону примусової праці громадян).
     Цей закон стане чинним уже з 1 січня 2017 року.
     Законодавчий акт було ухвалено депутатами ВРУ 6 жовтня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео