Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент наклав вето на закон в підтримку українського кіно

Президент наклав вето на закон в підтримку українського кіно
81525 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Петро Олексійович повернув назад до парламенту на розгляд закон державну підтримку кінематографу, виробленого в Україні, додавши свої поправки. Таке повідомлення зробила прес-служба Президента держави.

     Закон було ухвалено парламентом 22 вересня 2016 року.

     Петро Олексійович Порошенко звертає увагу на те, що потрібно підсилити підтримку українського кінематографу. Його розвиток та внутрішнє реформування визначені у Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020». Порошенко відзначив той факт, що на сьогодні присутні позитивні зрушення у сфері кіно. Це вдалося завдяки зростанню фінансування на зйомку та поширення нашого кіно. У кінотеатри потрапляють роботи, які гідно презентують на світовому та європейському рівні вміння українців створювати якісні стрічки. Також реалізовано програму відновлення класики українського кіно, крім того, підвищується попит на такі вітчизняні роботи.

     У державному бюджеті України на 2017 рік передбачили кошти (500 мільйонів гривень) для підтримки нових кінострічок, створених в державі.

Петро Порошенко, вважає, що у новому законі «Про підтримку кінематографії в Україні» присутні чимало нових позитивних чинників, що будуть сприяти створенню принагідних умов для зростання української кіновиробничої індустрії. Це також допоможе впровадити нові проекти з фінансування та захистить інтелектуальні права митців.

     Окрім того, Президент звернувся до парламенту з проханням підготувати закон та привести його до відповідності Конституції України, Бюджетного кодексу, а ще погодити з іншими законодавчими документами.

     Порошенко сподівається на плідну та швидкотривалу працю депутатів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео