Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МВФ просить садити за ґрати хабарників і забирати награбоване

МВФ просить садити за ґрати хабарників і забирати награбоване
135719 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Успіхи України в антикорупційній боротьбі було відзначено Місією Фонду. Вони закликали притягувати до відповідальності перед законом.

     Міжнародний валютний фонд вважає, що українська влада мусить діяти рішучіше у відношенні протикорупційного процесу. А саме йдеться про те, аби залучати високопосадовців до відповідальності. Такий зміст мала заява місії Фонду щодо результатів дій Києва з 13 листопада по 17.

     Навіть незважаючи на певні досягнення (створення нових інститутів, зокрема, НАБУ – Національне антикорупційне бюро України; введення системи е-декларацій статків чиновників), конкретніших результатів не виявлено. А місія Фонду розраховує саме на покарання злочинних депутатів та високопосадовців та відбирання їхніх «багатств», зароблених чорними методами.

     Місія МВФ також наголосила, що вони сподіваються на те, що українська влада збереже внутрішню єдність у бажанні впроваджувати реформи та опиратися наслідкам популізму та інтересам певних угруповань.

     Нагадаємо, що МВФ відкрило в березні 2015-го програму, тривалістю 4 роки, загальним обсягом в SDR12,348 мільярдів. Перший 5-мільярдний транш входив в умови програми. Далі передбачали ще кілька траншів (по SDR1,18 мільярдів) у поточному році та зменшення квартальних траншів до 0,61 млрд доларів.

     З деякою затримкою Україні надійшов другий транш на 1,7 мільярдів доларів (серпень 2015-го року). Коли кабмін очолив Гройсман, поновилися переговори про відновлення фінансових вливань, однак наступний транш надійшов у обсязі 1 мільярд доларів. 5-ий транш припадає на листопад 2016 р, але зараз спостерігаємо помітне відставання від виконання умов урядом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео