Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прем’єр-міністр назвав нове завдання парламенту

Прем’єр-міністр назвав нове завдання парламенту
244270 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За словами Гройсмана Володимира Борисовича, не можна залишати систему, що існує зараз, у тому ж стані. Прем'єр-міністр України передав, що сьогодні нове завдання перед українським урядом полягає в монетизації субсидій.

     Саме такий напрям визначив Гройсман, він вважає це важливим та вагомим викликом, що потребує зусиль і праці.

     А ще Гройсман повідомив, що потрібно вносити зміни у сучасну функціонуючу систему. Тому на перший план сьогодні має вийти реформування її. І першим кроком в цьому вбачає прем'єр-міністр саме проведення монетизації та встановлення адекватних та відповідних цін.

     Бугримова Яна, керівник офісу реформ при Міністерстві фінансів України, повідомляла раніше, що є два основних сценарії монетизації субсидій.      Перший базується на рівні теплокомуненерго, інша – на рівні домашніх господарств. Але кожна має свої сценарії розвитку та реалізації.

     Бугримова роз'яснила, що перша модель розвитку – монетизує залишки, а друга – усю суму субсидій загалом. І обрати, на її думку, потрібно, зважаючи на головну ціль, а саме збільшення показника енергетичної ефективності та реалізації дисципліни платежів. Не забуваймо про ресурси, необхідні для виконання сценарію та його адміністрування. Керівник офісу реформ вважає найдоцільнішим поетапний підхід, викликаний низькою передбачуваністю споживачів. Бугримова каже, що треба запровадити помірні тарифи, фінансову відповідальність споживача та облік комерції.

     Але спершу необхідно створити потужну систему верифікації отримувачів майбутньої субсидії. Таку думку висловив Хобатюк Олексій, заступник голови департаменту НАК «Нафтогаз України».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео