Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому не пропускають закон, де розкритиковано ЕХ.ua

Чому не пропускають закон, де розкритиковано ЕХ.ua
27263 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Дмитро Шимків розказав про те, що досі триває обговорення того закону, що регламентує боротьбу з інтернет-піратством (№ 3081-д). Розгляд закону, що було направлено для підпису Президента України, щодо державної підтримки кіно та протистоянню піратству в інтернеті ще продовжується через певні розбіжності в поглядах.

     Дискусія продовжується через те, що проблеми закону є дуже важливими. До нього є кілька зауважень, що підлягають детальнішому розгляду.

Українське онлайн-сховище EX.uа піддало критиці цей законопроект. Потім ресурс повідомив про закриття та звернувся до користувачів із проханням викачати з серверів до 30 листопада цього року.

     В EX.ua вважають, що такі законодавчі ініціативи в сфері інтернету, що їх названо боротьбою з піратством, має усі ознаки відвертого та нецивілізованого лобізму. Цей закон, що чекаю свого підписання Президентом, зробить невигідним виконання його ж положень. Розробники EX.ua кажуть, що буде поширюватися зневага до авторського права, та дія закону буде спрямована проти тих, хто його виконуватиме. Саме через це він і не вигідний. Така думка була вміщена в посланні до користувачів ресурсу.

     Нагадаємо, що ВР 23 вересня ухвалила та відправила за отриманням президентського підпису новий закон, в якому передбачено зміни в положеннях захисту прав авторів чи суміжних з ними в мережі інтернет. У законі додали рядок про вилучення порядку цих порушень. Такі ж зміни є у Цивільному процесуальному кодексі. Вони, зокрема, означають, що позов буде забезпечено виконанням, це унеможливить користувачам доступ до цих об'єктів інтелектуального права, що і є об'єктом спору.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео