Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Закон про енергоефективність будинків доопрацюють

Закон про енергоефективність будинків доопрацюють
108723 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Законодавчий документ, завдання якого регулювати процес проведення енергообліку будинків та видавати рекомендаційні повідомлення про збільшення ефективності енергії в помешканні, було відправлено ВРУ на повторний перегляд та читання.

     Згідно з законом, передбачено уведення системи аудиту енергетичної ефективності в будинках. Цим мусять займатися спеціалізовані компанії.

На першому читанні за підтримку закону виступило 186 депутатів, не набравши потрібних мінімальних 226. Після невдалого голосування було прийняте рішення відправити цей документ на доопрацювання.

     Зубков Г.Г., віце-прем'єр міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, передав у своєму звіті щодо вищезгаданого законопроекту, що цей законопроект представляє можливість запровадження термоаудиту в Україні. Це означає, що буде урегульовано роботу тих посадовців, завданням яких буде контролювати якісний стан будівель та видавати рекомендаційні повідомлення щодо покращення енергоефективності якоїсь певної будівлі.

     Таке впровадження дасть змогу сертифікувати представників цієї посади, навантажити їх відповідальністю та обов'язками і змінити свідомість населення у бік енерговдосконалення власних осель. Жителі будинків мають чітко усвідомлювати, що ігноруючи ці зміни, вони втрачають власні кошти через проблеми енергозбереження. Енергоаудитори також мусять нести відповідальність за свої рекомендації.

     Ці енергоаудитори матимуть конкретний ринок, це значить, що населення саме робитиме вибір в бік певного постачальника подібних послуг. А коштувати провести огляд однієї квартири мусить бути в рамках 100 гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео