Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Закон про управління авторським правом створює корупційні ризики

Закон про управління авторським правом створює корупційні ризики
244183 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Цей законопроект «Про колективне управління авторськими та суміжними правами» необхідно відправляти на доопрацювання, адже це неодмінно створить корупційні ризики, вважають у Революційному пакеті реформ.

     Дуже подібний законопроект уряду, що має порядковий номер 4461, має в собі заперечення принципам та стандартам Європи і світової спільноти.

     Такі думки були викладені експертами Революційного пакету реформ, а саме із групи «Культура».

Якщо вірити свідченням тих, хто задіяний в цій галузі, то положення проекту закону мають дуже явні суперечності зі стандартами, загальноприйнятими по всьому світу. Фахівці вважають, що у разі ухвалення вищезгаданого законопроекту, українських громадян просто припинять вважати членами Міжнародної конфедерації товариств авторів та композиторів (перекладено з французького CISAC). Закон має в собі деструктивні якості, він не відповідає завданням, поставленими Кабінетом міністрів Україні. 80% його положень не стосуються вимог Директиви. Це саме ті причини, з яких, на думку Галетія Сергія, члена Національної спілки кінематографістів, редактор і продюсер, експерт РПР із групи «Культура».

     А от на думку кінорежисера та сценариста, голови Національної спілки кінематографістів України, Ткаченка Тараса, законопроект спричинить утворення монополістичної моделі в державі, що не можна схвалювати.

     Члени середовища авторів відмітили,, що цілісна організація зборів коштів, їх поділ та відшкодування процентів автору за реалізовані твори допоможе не тільки встановити особистісний підхід до певного автора, але породить ризик корупційних дій.

     Це призведе до утворення «корпорації» та занепаду галузі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео