Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

РПР просить пришвидшити реформи

РПР просить пришвидшити реформи
189980 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Минуло лише три роки від початку переломних подій Євромайдану. Чиїсь рани продовжують боліти, а хтось уже давно про все забув і живе, як і до цього. Життя повернулося в звичне русло, а влада забула, як вона прийшла до правління країною...

     Експерти Революційного пакету реформ вважають у своєму зверненні до уряду, що Президент та депутати надто повільно здійснюють реформи в країні, яких потребує українська спільнота.

     Експерти впевнені, що необхідно дати гарантії новим органам з боротьби з корупцією максимально зручні умови для роботи. Їм необхідне відчуття свободи дій від втручань політичних сил та незалежність у прослуховуванні корупціонерів за рішенням суду.

     Також необхідно належним чином затвердити конституційні зміни в частині правосуддя, давши їм реалізуватися. Треба підсили функцію     Громадської ради доброчесності у розв'язанні питань кар'єр суддів та наділити правом створювати ініціативу дисциплінарних проваджень. Необхідно ввести конкурси на посади Генпрокура та суддів Конституційного суду. Ці посади треба політично нейтралізувати.

     Ще експерти мають думку про необхідність заснування міжнародних організацій з високим авторитетом для відкритого вибору осіб на посаду суддів.

     На переконання РПР, неможливо оминути питання Центрвиборчкому. Його склад потребує тотального перезавантаження. Та й виборчу систему варто змінити, кажуть РПР-івці, з відкритими партійними списками.

     Також у переліку необхідних реформ знаходяться посади державних секретарів. РПР каже, що потрібно запобігти призначенню на цю посаду недоброчесних осіб, яким громада не висловила довіри.

     Експерти думають, що зволікання з такими критичними проблемами викличе розчарування українців у сенсі Революції Гідності.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео