Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прем’єр Хорватії пропонує допомогу

Прем’єр Хорватії пропонує допомогу
162875 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Від імені держави виступав прем'єр-міністр Хорвати. У своїй промові він заявив, що Хорватія готова надати Україну допомогу із аналізом законодавства та реінтеграції територій, окупованих Росією.

     Хорватія висловила своє бажання поділитися досвідом у експертизі нашого законодавства на відповідність його змісту принципам Європейського Союзу. Також сусідка Сербії виразила ініціативу в реінтегруванні територій Донбасу, що вважаються окупованими. Такі заяви звучали від прем'єр-міністра Хорватії Андрея Пленкович.

     Він сказав, що хорватський досвід як членів Європейського Союзу дуже пригодиться нам у допомозі приведення українського законодавства до рівня Європи. Хорвати хочуть допомогти синхронізувати договір України про Асоціацію з ЄС, координувати допомогу міжнародних організацій та інших питань, що необхідно вирішити, аби підготувати нашу країну до повноцінного входження в коло країн-членів Європейського союзу. Така експертиза – це ноу-хау хорватів. Ці думки прем'єр-міністра Хорватії звучали на під час зустрічі з Володимиром Гройсманом, українським прем'єром.

     Згідно з Пленковичем, Хорватія може прийти на допомогу Україні також у питаннях повернення територій, що вважаються тимчасово окупованими.

     Важливо додати, що Президент України вбачає позитивне закінчення ратифікації угоди України про асоціацію з Європейським Союзом після досягнення компромісу між нашою країною та, власне Євросоюзом та Нідерландами. Така впевненість звучала під час виступу Петра Олексійовича на заході з нагоди річниці подій Євромайдану.

    Нагадаємо, що в липні 2015-го парламентарі Голандії на внутрішньому референдумі нідерландців щодо асоціації України проголосували проти нас (61%) при явці виборців 32%.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео