Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МОЗ хоче стимулювати українську медицину

МОЗ хоче стимулювати українську медицину
54374 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністерство охорони здоров'я висловило ініціативу про те, що українських лікарів потрібно кваліфікувати на роботу за ліцензією. Таким способом у Міністерстві хочуть дати поштовх до розвитку приватної практики українського лікаря.

     Міністерство охорони здоров'я України вбачає у введенні ліцензій те, що підштовхне медиків прискорити відкриття своєї приватної практики.

     Таку заяву зробив Ковтонюк Павло Анатолійович, заступник міністра.

     Він зробив заяву про те, що для міністерства є стратегічною прерогативою – запровадити персональне ліцензування медиків.

     Ковтонюк також розказав, що до міністерства прийшов запит, що надіслав парламентський комітет. Вони виразили свою зацікавленість у цьому питання.

     Павло Анатолійович повідомив таку річ. Аби пришвидшити процес відкриття індивідуальних медичних практик виникає потреба якомога більше упростити процедуру з отримання ліцензії на приміщення. Щоб ми знову не отримали, як сказав заступник мністра, «застарілу радянську лікарню», потрібно щось змінити у цьому питанні, адже складно дотриматися купи вимог з дотримання ліцензії.

     Ковтонюк Павло уточнив, що попри все, впровадження змін у сфері охорони здоров'я на початковому етапі немає перешкод у питання відсутності індивідуальних практик медиків.

     Варто додати, що також з 2017 року за ініціативи Міністерства охорони здоров'я України буде введено систему первинного медичного страхування громадян. Також нововведенням можна вважати можливість укладення договору з лікарем без необхідності прив'язувати до місця проживання особи. Ще державою заплановано встановити тариф на пацієнта.

     Ну а очікувати повного переведення української медичної системи на страхову форму варто приблизно 2020 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео