Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Освіту стимулює децентралізація

Освіту стимулює децентралізація
244239 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Ініціатор реформування шкільництва вважає, що зміни в освіті суттєво поліпшать якість навчання в Україні. Ініціатор Нової Освітньої реформи Парцхаладзе Л. поділився думками.

     Лише 50 шкіл, що розташовані в Київській області, запланували залучити у 2017 році до НОП – Нової Освітньої Програми.

     Дещо про цю інновацію. Пілотний запуск проекту стався у вересні цього року в простій українській школі. Щасливицею виявився навчальний заклад у селі Путрівка, що на Київщині. Школа подала заявку на конкурс по визначенню кращої опорної школи в своєму регіоні та здобула перемогу.

     Парцхаладзе Лев поділився інформацією щодо самого проекту. Нова Освітня Програма – це спроба створити українську школу майбутнього.     Освітня Програма має в собі чотири принципи. Йдеться про простір для креативу та творчості, новітній навчальний зміст, модернізоване управління та викладачі з новим завданням. Парцхаладзе каже, що якщо дитині цікаво в школі, її захоплює незвичний навчальний процес, яскраві інновації, то вона обов'язково захоче повертатися в таку школу для отримання нових знань та інформації.

     Ця програма – це спроба різко підняти рівень освіти в нашій державі. Так уряд спробує домогтися того, аби суспільство вірило показникам якості освіти. Це намагання знайти причину для дитини, щоб отримувати знання. що такі необхідні в майбутньому. Наприклад, сьогодні Путровська школа може похвалитися тим, що учні почали ходити на 27% краще, ніж минулого року.

     А ще НОП – це можливість місцевій владі реалізовувати свою ініціативу згідно з принципами децентралізації.

     Парцхаладзе свідчить, що процес децентралізації в країні стає все поширенішим. Освітня реформа не може залишитися осторонь, адже це ледь не головне завдання в цьому напрямку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео