Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабмін створив Комітет пошуку на морі

Кабмін створив Комітет пошуку на морі
27244 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Згідно рішення Кабінету міністрів від 16 листопада 2016 року, створено координаційний комітет по пошуку та порятунку на морі.
     Ціль створення проста – узгоджувати дії центральних та місцевих органів влади, підприємств та інших органів задля розвитку системи пошуку та порятунку у морському пошуково-рятувальному районі України. Також комітет буде розробляти нові механізми та способи рішення проблемних питань заданої тематики.
     Головою стане міністр інфраструктури Володимир Омелян, а фінансування комітет отримуватиме від коштів державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (АМПУ), які надходять від портових зборів – 10%. До складу органу також ввійдуть заступники міністра інфраструктури, іноземних справ, економічного розвитку й торговлі, охорони здоров'я, голова «Укртранбезпеки», Державної прикордонної служби та інші учасники.
     Також створення комітету призведе до нормального державного керівництва цією сферою згідно міжнародних угод. Особливо актуальним створення комітету є напередодні обов'язкового аудиту України зі сторони Міжнародної морської організації у березні 2018 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео