Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Тільки трьох прокурорів притягли до відповідальності

Тільки трьох прокурорів притягли до відповідальності
244253 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Ця цифра звучатиме вражаюче, якщо сказати, що перевірку на доброчесність пройшло більше 11 тисяч працівників прокуратури. Такі дані представила Генеральна прокуратура України. Серед цієї кількості прокурорів притягнули до дисціплінарної відповідальності мізерну частину порушників закону. Усі вони представники місцевих прокуратур. До четвертого ж було застосовано метод впливу шляхом матеріального покарання.

     Інформацію подав Слюсар Андрій, він експерт робочої групи Реанімаційного Пакету Реформ з питання реформування органів правопорядку в країні.

     Слюсар сказав, перевірку потрібно проводити один раз на рік. Генеральний прокурор мусить затверджувати порядок перевірки посадовців. По суті вона зводиться до анкетування, на ці сім питань питань потрібно було відповідати ще до часів керівництва Луценка. За цю так звану перевірку відповідального призначено Шкутяка Петра. Генеральна прокуратура публікує на офіційному сайті результати заповнення цих анкет, а тоді чекає, чи помітить щось незвичайне громадськість, чи ніяк не відреагує.

     Слюсар додав, що Генеральна прокуратура отримала 118 скарг на недоброчесну поведінку прокурорів. Наслідком цього стало притягнення лише трьох працівників. І це при тому, що в жодному з документів, що фіксував це, немає дійсно справедливого покарання за порушення. Наприклад, один прокурор отримав догану за те, що працював під час перебування в лікарні. Другий «отримав» за те, що приховав квартиру від декларування. Третьому оголосили догану за те, що «забув» вказати гроші від продажу автівки в декларації.

     Ціль перевірки – відсіяти недоброчесних прокурорів. Але якщо не надійте повідомлень до січня, то всі вони автоматично пройдуть перевірку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео