Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Реформа медицини - 2017

Реформа медицини - 2017
27296 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Уряд планує внести зміни до медичної системи протягом трьох років, починаючи з нового року. В планах реформувати швидкі допомоги та фінансування усієї сфери.

     Вже на днях може бути затверджено новий план проведення реформ в українській медицині. Таку заяву зробив Гройсман.

     Перш за все, уряд припинить виділяти гроші на ліжко-місця. На зміну прийде система, коли гроші йтимуть за пацієнтом. Тобто кожен українець матиме змогу укласти договір з будь-яким терапевтом та педіатром. Кожен лікар може мати до 2000 пацієнтів у рік. Міністерство охорони здоров'я виділить на кожного з них 210 грн.

     Наступний крок – зміна служби швидкої допомоги. Депутати пропонують домогтися часу приїзду швидкої уже за 4-8 хвилин, а не 15-20, як це є сьогодні. Для досягнення цілі хочуть збільшити підстанційну мережу. Також необхідно буде підключити до роботи парамедиків. Це такі спеціально навчені надавати медичну допомогу волонтери. Наприклад, у Дніпропетровській області такий експеримент уже випробовують, і парамедики за власним бажанням надають допомогу потерпілим для полегшення роботи рятувальників.

     Експерт Революційного Пакету Реформ Ябчанко Олександр вважає, що значним кроком для держави також стане реімбурсація (оплата медикаментів державою). Запровадити це хочуть тільки трьом категоріям населення: хворим на діабет, серцево-судинні хвороби та бронхіальну астму. Кожен, хто забажає дорожчі засоби, покриватиме різницю самостійно. Також додав заступник міністра охорони здоров'я Ілик Роман, що в подальшому кількість категорій збільшиться.

     А Павло Ковтонюк, заступник міністра охорони здоров'я, переконаний, що найзнаковішим кроком у медичній реформі буде скасування звітів у паперовому вигляді. Медики повинні зрадіти електронним реєстрам у системі eHealth, про яку можна читати на сайті.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео