Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У 2024 році прогнозується збільшення площі, призначеної для посіву сої та цукрового буряка

У 2024 році прогнозується збільшення площі, призначеної для посіву сої та цукрового буряка
241246 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2024 році прогнозується збільшення площі, призначеної для посіву сої та цукрового буряка, тоді як площа під кукурудзою може зменшитися. Ці дані наведено в повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства, яке базується на результатах опитування фермерів про їхні плани та підготовку до наступної посівної кампанії у 2024 році.

За даними опитування, 70% фермерів мають намір збільшити площу під соєю на 21% порівняно з минулим роком. Також планується збільшення площ під зерновими бобами на 11%, а під ярим ячменем – на 7%.

Щодо інших культур, інтерес до ярого ріпаку також зростає, з планами збільшення площі під нього на 24%. Проте, площі під цукровим буряком збільшаться лише на 17% по всій Україні, зазначається в повідомленні.

Зокрема, площі під кукурудзою зменшаться на 9%, а під соняшником також може спостерігатися скорочення. Більшість фермерів поки не прийняли остаточного рішення щодо обсягів посіву цих культур.

У цілому, очікується, що посівні площі під ярими культурами скоротяться на 0,5 мільйона гектарів або на 3,7% порівняно з попереднім сезоном.

У 2023 році в Україні було зафіксовано рекордний врожай зернових, нагадують Українські Новини.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео