Виробництво консервованої та експорт готової риби в Україні суттєво збільшився

Аналіз рибопереробної промисловості, консервування останньої, молюсків та ракоподібних дозволяє стверджувати, що у 2018 році об’єми зросли на 13% у порівнянні з минулим роком. Повідомляє Міністерство аграрної політики та продовосьства України.
Ріст відбувся, фактично, за усіма товарними позиціями – зі слів Держрибагентства.
Детальніше з процентами приросту (за виключенням кількох позицій – спаду) установа пропонує переглянути згідно наступних зведених даних:
-
в’ялене рибне філе (в розсолі та солоне) – 727 тонн, що є +23%;
-
копчена риба загалом – 3932 тонни, що є +0,5%;
-
в’ялена та сушена риба – 3298 тонни, що є +22%;
-
солена риба (крім оселедця) – 1745 тонн, що є +8,7%;
-
оселедець солений – 2607 тонн, що є +19%;
-
консервований оселедець та інші готові продукти в різноманітних соусах, томатах, олії – 2237 тонн, що є +60,6%;
-
копчений дунайський, атлантичний, тихоокеанський лосось – 388 тонн, а це +33%;
-
консерви і готові продукти з сардинели, шпротів, сардини, кільки в різноманітних соусах, томаті, олії – 12501 тонн, а це уже -2,3%;
-
інша рибна консервація – 9622 тонни, а це майже +18%;
-
ікра різної риби – 2656 тонн, що є +27%.
Експорт готової риби уже за 9 місяців 2018 року, зі слів Держрибагентства, зріс на 23%, що приємно вражає, як потенціал держави. Такий аналіз в кінці 2018 року у контексті рибопереробної галузі агропромислового комплексу дає чітку картину не лише для урядовців та керівників підприємств, а й для широкого загалу про можливості та ресурси України.