На 31% збільшилася реалізація переробленої рибної продукції
За підсумками січня-листопада 2018 року в Україні було реалізовано перероблених та консервованих риби, ракоподібних і молюсків на 4,18 млрд грн. Це на 31,1% більше, ніж за 11 місяців попереднього періоду. У січні-листопаді 2017 року такої продукції було реалізовано на 3,18 млрд грн.
Найбільше у січні-листопаді 2018 року було вироблено:
– продукти готові й консерви із сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) - 14 029 тонн;
– готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) - 11 089 тонн;
– риба морська заморожена нерозібрана - 7 759 тонн;
– риба копчена (включаючи філе, крім тихоокеанського, атлантичного і дунайського лосося та оселедців, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) - 4 290 тонн;
– риба сушена і в’ялена – 3 582 тонни;
– готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) - 3 188 тонн;
– ікра інших риб - 3 100 тонн;
– оселедці солоні - 2 957 тонн;
– продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) - 2 519 тонн;
– філе рибне та м'ясо риби інше (перероблене або неперероблене на фарш), свіже чи охолоджене - 2 345 тонн;
– риба солона, крім оселедців – 1 925 тонн.
Нагадаємо, за 11 місяців 2018 року на 64% збільшився вилов водних біоресурсів у Чорному морі. Українські рибалки виловили у цій водоймі 8,3 тис. тонн риби та інших водних біоресурсів. За той само період 2017 року цей показник склав 5 тис. тонн.