Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прокуратура вимагає скасувати правочини, за якими приватні особи незаконно заволоділи 25 га державної землі

Прокуратура вимагає скасувати правочини, за якими приватні особи незаконно заволоділи 25 га державної землі
197456 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дружківським міським судом відкрито провадження у справі за позовною заявою Краматорської місцевої прокуратури щодо визнання недійсними правочинів, які у незаконний спосіб дозволили приватній особі стати власницею належної державі землі.

Так, прокуратурою виявлено факт незаконного вибуття з комунальної власності Пісківської сільської ради Ясинуватського району земельної ділянки площею 25 га і вартістю 13,5 млн грн.

Установлено, що на підставі підробленого державного акту власником зазначеної землі став мешканець м. Києва, який у квітні 2015 року продав ділянку мешканцю Сумщини, а той, у свою чергу, вже через місяць уклав договір щодо її купівлі-продажу з мешканкою м. Донецька, у незаконному володінні якої земля з метою подальшого розміщення на ній громадсько-торгівельних, культурно-розважальних і адміністративних центрів перебуває по теперішній час.

Оскільки відповідачі не визнають за сільрадою права комунальної власності на зазначену земельну ділянку та продовжують розпоряджатится нею, як власним майном, вона має бути витребувана із незаконного протиправного володіння на користь територіальної громади с. Піски у судовому порядку, а отже прокуратура вимагає визнання недійсними державного акту на право власності на земельну ділянку, відповідних договорів купівлі-продажу, а також визнання права власності на вказану землю за Пісківською сільською радою.

Теги: #законісправедливість,#Донецькаобласть,#земля

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео