Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Куди переїхав донецький бізнес?

214651 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після окупації великої частини Донецької області переважна більшість підприємств і приватних бізнесменів виїхала на інші території України. За статистикою, велика кількість підприємств з Донбасу обрали у якості нової локації Вінниччину.

Як стверджує статистика, після початку бойових дій у Донецькій області велика частина бізнесу виїхала за межі неконтрольованої Україною території. Так, у Вінницькій області вже третій рік поспіль активно працює більше 170 середніх та малих підприємств з Донеччини. Як зауважують самі підприємства, Вінниця привернула їхню увагу своїми прозорими офісами, пенсійними органами та статистикою. Важливим для підприємців-переселенців було сприяння місцевої влади, яка пішла на значне спрощення процесу перереєстрації для адаптації донецького бізнесу.

Найпершими переїхали до Вінниці IT-компанії, а згодом — інші організації різного характеру діяльності. Найближчим часом область очікує також переїзду кількох кримських компаній, яким обіцяють створити всі необхідні умови для діяльності.

Як зауважують представники місцевої влади, підприємці реагують на сприятливий бізнес-клімат в області, адже останніми роками цей регіон є одним з лідерів за розвитком промисловості.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео