Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Турецькі компанії продовжують інвестувати в Україну

Турецькі компанії продовжують інвестувати в Україну
435031 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко зустрілась із технічним директором та співвласником компанії «Baykar Defence» Халюком Байрактаром та Президентом Компанії «Trendyol Group» Четіном Чагаляном. Представники турецького бізнесу запевнили, що вони готові інвестувати в Україну вже зараз, не чекаючи закінчення війни. Їх цікавить не тільки високотехнологічний сектор та оборонна промисловість, які високими темпами розвиваються під час війни, а й співробітництво у сфері легкої промисловості та виробництва модних речей.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

«Ми вдячні за підтримку та внесок, який надає Туреччина у найважчий для України період, особливо турецькій компанії Baykar, яка виробляє бойові безпілотники Bayraktar. Сьогодні наші пріоритети – залучення інвестицій в Україну для зміцнення обороноздатності країни як в умовах воєнного стану, так і післявоєнного відновлення, що сприятиме економічній діяльності України та сприятиме відбудові та відновленню нашої держави.

Перш за все, для України важливі іноземні інвестиції у високотехнологічний сектор та оборонну промисловість. Але не треба забувати й про інші галузі. Адже українські виробники мають збільшувати виробництво та експортний потенціал, щоб виходити на нові ринки»,— сказала очільниця Мінекономіки.

Сторони зустрічі також обговорювали хід будівництва заводу з виробництва безпілотників компанії «Baykar Defence» в Україні та перспективи їх виробництва та експорту з використання українських двигунів. Однак під час розмови обговорювалось не тільки виробництво військової продукції.

Турецька компанія «Trendyol Group» (контролюється китайською компанією Alibaba Group), яка є маркетплейсом, що  працює в багатьох країнах ЄС, Туреччині та на Близькому Сході, і  спеціалізується у сфері моди та роздрібної торгівлі, планує найближчим часом вийти на український ринок. У Міністерстві економіки таку співпрацю називають взаємовигідною як для турецького аналогу Amazon, який отримає можливість реалізовувати товари в Україні, так і для українських виробників, які зможуть скористатись можливостями популярного маркетплейсу і продавати свої товари на експорт в інші країни.

«Українська індустрія моди добре розвивається навіть попри війну. Для нас дуже важливо надати можливість вітчизняним виробникам і брендам отримати можливості доступу до нових ринків, щоб вони змогли експортувати свою продукцію у ще більшу кількість країн. Тому ми вітаємо майбутню співпрацю турецького та українського бізнесу. Загалом нас цікавить доступ якомога більшої кількості українських компаній на глобальний ринок», — підкреслила Юлія Свириденко.

  • Нагадаємо, що раніше Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко запропонувала Німеччині розглянути можливості для збільшення фінансування урядових програм підтримки бізнесу в Україні.
  • Також вона розповідала, що партнерські стосунки між Україною та Великою Британією міцнішають. Тож Міністерство економіки України, Лондонська фондова біржа та британська організація TheCityUK підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки розвитку українського ринку фінансових та пов’язаних професійних послуг через «Хаб City-Ukraine». Юлія Свириденко додала, що підтримка партнерів має вирішальне значення для економічної стабільності України під час війни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео