Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нова ідея в оподаткуванні прибутку підприемств

Нова ідея в оподаткуванні прибутку підприемств
54451 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Як стало відомо із слів заступника міністра фінансів Євгена Капінуса, наразі між владою та бізнесом погоджуються зміни в оподаткуванні підприємств. Зокрема, обговорюються принципи нарахування податку на виведення капіталу, який має прийти на зміну податку на прибуток.

     Раніше цей податок іменувався податком на розподілений прибуток.

     Суть такої зміни полягає у моменті оподаткування. Згідно з запропонованою ще 2014 році ідеєю заміни податку на прибуток податком на виведення капіталу оподаткуванню підлягає розподілена між акціонерами (засновниками) сума прибутку. Суми прибутку, направлені власником на розвиток підприємства, не підлягають оподаткування. Тобто, власники, які направляють всю суму прибутку на розвиток підприємства податок не платять.

     Прихильники нової ідеї, як завжди зітнулися з противниками, що висунули свої аргументи проти її запровадження.

     На сьогодні робоча група, що працює над зазначеними змінами, дійшла висновку , що бізнесу для запровадження наскільки значних змін необхідний час. На перше півріччя 2017 року планується відпрацювати принципи втілення нової ідеї і надати їх бізнесу для ознайомлення. Реальне втілення нового оподаткування можливе не раніш 2018 року.

     На даний час податок на прибуток є одним із найбільш проблемних питань, що стоїть між податковими органами та бізнесом. Бізнес старається ховати оподатковувані суми, а податкова – їх знайти та оподаткувати. Іншими словами цей податок ще називають податком на погані відносини з податковою.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео