Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Китай планує будівництво сонячної електростанції в зоні відчуження Чорнобильської АЕС

Китай планує будівництво сонячної електростанції в зоні відчуження Чорнобильської АЕС
217219 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Дві китайські компанії: GCL System Integration Technology та Дочірня компанія GCL Group планують розпочати в 2017 році в зоні відчуження Чорнобильської АЕС будівництво сонячної електростанції. Проект буде реалізовуватися спільно з China National Complete Engineering Corp (CCEC).

     Будівництво електростанції потужністю 1ГВт обіцяє покращення для постраждалого регіону за допомогою екологічно чистого і відновлюваного джерела енергії, що дасть поштовх для економічного та соціального розвитку.

     Компанія GCL System Integration Technology поставить та встановить обладнання електростанції, а China National Machinery Industry Corp буде відповідати за реалізацію проекту в цілому.

    Інформація щодо запланованого будівництва надана головою GCL-SI Шу Хуа. Вартість проекту поки не розголошується. Також поки-що не повідомляється де конкретно буде збудована електростанція.

     На сьогодні Китай – найбільший у світі виробник сонячної енергії з загальною встановленою потужністю 43 ГВт станом на кінець 2015 року.

     В 2015 році на долю КНР за даними Everbright Securiti припадало 72% світового виробництва обладнання для сонячних електростанцій.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео