Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна збільшила експорт цукру у 33 рази

Україна збільшила експорт цукру у 33 рази
163562 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна збільшила експорт цукру у 33 рази

28 лютого в Києві відкрився перший Міжнародний конгрес виробників та переробників цукрових буряків, на якому з вітальним словом виступив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий. Він повідомив, що на протязі минулого маркетингового року наша держава збільшила експорт цукру у тридцять три рази більше, ніж у попередньому такому ж періоді. Кількість експортованого продукту склала триста сорок чотири тисячі тон.

Зазначений показник став результатом налагодженої співпраці між аграрниками, що вирощують цукрові буряки, та переробною галуззю України.

По суті закладені основи, що сприятимуть подальшому зростанню виробництва та прдажу солодкого продукту.

Міністр також відзначив, що українські аграрники змогли не лише виростити достойний врожай, але і передати цукровим заводам якісну сировину, що забезпечило можливість отримання в результаті 7,9 тони цукру з одного гектара цукрових буряків. Даний показник втричі перевищує результати, які мали цукровари з аграрниками у 2010 році. Якщо у двохтисячному році з площі 747 тисяч гектарів валовий збір цукрових буряків склав 13,2 мільйона тон, то у 20016 році таку ж кількість цукрових буряків аграрники зібрали з площі 290 тисяч гектарів.

Також у 2016 році на четверту частину збільшена площа, засіяна цукровими буряками у порівнянні із 2015 роком. Виробництво цукру у порівнянні з попереднім роком зросло на сорок відсотків, виробництво цукрової сировини – на тридцять відсотків.

Впевненість у розвитку цукрової галузі вселяє і той факт, що вона має достатню кількість кваліфікованих фахівців.

Все це вселяє впевненість, що амбітні плани цукрової галузі щодо продажу у 2017 році на експорт мільйона тон солодкого продукту мають реальні підстави для їх реалізації.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео