Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Потужний хаб у Північному морі забезпечить електроенергією 80 мільйонів європейців

Потужний хаб у Північному морі забезпечить електроенергією 80 мільйонів європейців
190848 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 березня поточного року у Брюсселі буде підписана угода між Данією, Німеччиною та Нідерландами, домовленості щодо якої досягнуті на попередніх переговорах, проведених між цими трьома країнами.

Мова іде про створення на найбільшій у Північному морі піщаній мілині, що носить назву Доггер-банка, штучного острова, площа якого сягатиме шести квадратних кілометрів. Метою цього амбітного проекту є будівництво у Північному морі великого хабу вітряної енергії.

Втілення проекту у життя забезпечить електроенергією вісімдесят мільйонів жителів Західної Європи.

Острів з вітряними електростанціями матиме свій морський порт, а також злітно-посадкову смугу.

Місце для розташування та зведення великого силового хабу вітрової енергії вибране після ретельного вивчення необхідних умов та здійснення всіх розрахунків щодо втілення проекту. Підставою для його вибору стали відносно невелика глибина моря, а також розрахунки напрямів та швидкості руху повітряних мас у цій місцевості.

Компанія Energinet з Данії, яка приймає участь в зазначеному проекті, повідомила, що потужний хаб стане базою, на якій будуть розташовані понад 10 000 вітряних турбін. Енергія вітру, вироблена на острові, передаватиметься до Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Норвегії, Данії та Бельгії.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео