Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прозорість та чіткість ціноутворення на газ – обіцянки з боку влади

Прозорість та чіткість ціноутворення на газ – обіцянки з боку влади
115378 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ціни на енергоносії в Україні мають бути справедливими.

Про це під час обговорення одвічного питання формування цін на газ для населення країни говорила заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко в ефірі телеканалу ZIK.

Чиновниця закцентувала, що ціна має бути ринковою, але справедливою. Апелюючи до 2014 року, де, за словами заступника, ціни на газ штучно занижувались для населення, мовляв, через бюджетні дотації, сьогодні споживач повинен орієнтуватися в реальній собівартості та цінах. Представник уряду також запевнила, що тимчасово непідконтрольна територія України, газу від держави не отримує.

Крім того обговорнили ініціативу прем’єр-міністра Володимира Гройсмана тотально перевірити усі облгази на факт сплати та спроможності сплачувати оренду НАК «Нафтогазу України». На сьогоднішній день такі структури на 70% належать приватним особам і заборгували перед державою кілька десятків мільярдів гривень. Останні ссилаються на борги населення перед ними, а чи це дійсно так – допоможе дізнатись глобальний контроль уряду.

Пріоритетами уряду на наступний рік стануть прозорість цін, донесення логіки та пояснення ціноутворення для широкого загалу, а також необхідності реформ і активного впровадження ринкових механізмів у видобувній галузі й газопостачанні, як наступного кроку у цьому ланцюгу.

Теги: держава,енергоносії,Гройсман,газ

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео