Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З 700 міжнародних компаній близько 34% вже інвестують в українську економіку

З 700 міжнародних компаній близько 34% вже інвестують в українську економіку
295982 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед міжнародних партнерів на платформі Ukraine Business Compact (UBC), до якої вже долучились більше ніж 700 міжнародних компаній, 34% компаній вже інвестують в українську економіку під час війни.

Про це розповів заступник Міністра економіки Володимир Кузьо під час виступу на відкритті першого семінару в рамках платформи UBC, до роботи якого долучилось 238 учасників, повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

За словами Володимира Кузьо, Мінекономіки та великий бізнес працюють над втіленням інвестиційних проєктів в перспективних секторах української економіки, а також обговорили можливості побудови міцних міжнародних партнерств на платформі Ukraine Business Compact (UBC). Після опитування представників міжнародного бізнесу, які приєднались до UBC, 34% респондентів заявили, що вже інвестують в українську економіку під час війни, а ще 39% – розглядають таку можливість.

«Наш пріоритет цього року – залучення інвестицій у реальний сектор економіки. Україна пропонує можливості для інвестицій у різні сектори, починаючи від енергетики та інфраструктури до сільського господарства та високих технологій. Наш Уряд прагне створити сприятливе бізнес-середовище, яке заохочує підприємництво, стимулює зростання та сприяє інноваціям і екологічній конкурентоспроможності», — сказав заступник очільниці Мінекономіки.

Він додав, що Україна активно бере участь у створенні механізмів підтримки інвесторів та пом’якшення ризиків, включаючи ініціативи щодо страхування військових ризиків та надання фінансових гарантій для інвестицій. Уряд тісно співпрацює з міжнародними організаціями та експортно-кредитними агентствами.

За його словами, Міністерство зараз працює над розвитком агенції із залучення інвестицій,  яка буде працювати, як «єдине вікно» для інвесторів, Головна ідея – об’єднати разом із міжнародними партнерами зусилля задля залучення і подальшого супроводу інвесторів.

«Ми працюємо над розширенням інфраструктури страхування військових ризиків, яка була запущена минулого року. Цього року ми зарезервували кошти на підтримку значних інвестиційних проєктів та розвитку індустріальних парків. Другий напрямок нашої роботи  спрямований на залучення інвестицій через міжнародні фінансові інституції та інституції фінансування розвитку. Крім того, ми очікуємо поглиблення співпраці з міжнародною діловою спільнотою шляхом залучення українського бізнесу до глобальних ланцюжків виробництва та постачання. Я вірю, що UBC стане мостом, який об’єднає зусилля уряду та бізнесу», — розповів Володимир Кузьо.

Своєю чергою заступник Міністра економіки України Олексій Соболев презентував перелік першочергових реформ і План України для реалізації програми Ukraine Facility, який передбачає здійснення структурних реформ в державному секторі, проведення низки економічних реформ, спрямованих на розвиток бізнес-клімату та підприємництва, а також кроки для розвитку пріоритетних секторів, що можуть забезпечити швидке економічне зростання. Реалізація Плану сприятиме європейській інтеграції України та подальшому стійкому розвитку економіки.

Відповідаючи на питання учасників, представники Мінекономіки говорили про правила закупівель, механізми гарантування інвестицій, локалізації виробництва в Україні та багато інших. Заступник Міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка відповів на питання щодо перспектив розблокування українсько-польського кордону. Представники урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest розповіли підприємцям про державні стимули для інвестицій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео