Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Очікується значне збільшення податків для українців

Очікується значне збільшення податків для українців
202849 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство фінансів України працює над законопроєктом щодо підвищення військового збору та податку на додану вартість (ПДВ). Крім того, передбачається, що військовий збір будуть сплачувати і фізичні особи-підприємці (ФОП).

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

З метою забезпечення зростаючих військових потреб Міністерство фінансів України має намір підвищити рівень ПДВ, військовий збір та ввести його для ФОП. Ці заходи призначені забезпечити додаткові фінансові ресурси для фінансування армії.

Отже, планується таке підвищення:

·         від 1,5% до 5% — військовий збір;

·         ставка ПДВ 5% — для ФОП третьої групи;

·         ймовірно, збільшення рівня ПДВ на 2-3% (з поточних 20%).

За словами Данила Гетманцева, отримані кошти будуть спрямовані на додаткову мобілізацію та фінансування армії. Згідно з його оцінками, для цього потрібно близько 300 млрд гривень. Навіть без урахування мобілізації, на закупівлю та ремонт військової техніки потрібно 400 млрд гривень.

Нагадаємо, за даними видання Forbes, підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5% для найманих працівників може призвести до додаткових 90-100 млрд гривень до бюджету щорічно. А підвищення ставки ПДВ на один відсотковий пункт принесе приблизно 40 млрд гривень додаткових щорічних надходжень. Якщо підвищення ПДВ буде більшим, наприклад, на 2 або 3 відсоткових пункти, то доходи бюджету можуть збільшитися на 70-80 млрд гривень або 100-120 млрд гривень відповідно.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео