Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Об’єкти групи компанії БРСМ визнані вогненебезпечними

Об’єкти групи компанії БРСМ визнані вогненебезпечними
287301 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

На робочих об'єктах групи компаній БРСМ – міні-НПЗ у місті Гадячі Полтавської області та паливному хабі у селі Переяславському під Києвом експерти виявили серйозні порушення протипожежної безпеки.

  Згадаємо 2015 рік, коли в Україні сталася найбільша пожежа згоріла нафтобаза БРСМ. У якій знаходилося 20 тис. тонн нафтопродуктів. За словами експертів причиною спалаху стали числені порушення при проектуванні та експлуатації об’єкта, та чи щось змінилось? Ні!

Як зазначають експерти, обладнання резервуарів залишається бажати кращого, відсутні запобіжні клапани, вогневі запобіжники та громовідводів.

Окрім проблеми з пожежною ситуацією, є не менш важлива - екологія

 На об’єкті немає ні робочих очисних споруд, ні слідів промислової та зливної каналізації. Це може означати одне - всі промислові відходи прямують прямо до муніципальної каналізації. А всі проливання нафтопродуктів отруюють ґрунт та ґрунтові води місцевості. 

«Ґрунт під залізничною естакадою та деякими резервуарами просочений якоюсь фіолетово-бурою субстанцією, ймовірно, марганцево- і залізовмісними компонентами, що використовуються при виробництві нафтопродуктів. Усе це йде просто в ґрунт, а потім у ґрунтові води», — кажуть очевидці. 

Розливи нафтопродуктів у місцях зливу цистерн видно навіть із великої висоти.

Отже, схоже що ситуація з пожежею нікого не навчила, ні управління нафтобазою, ні державні органи. БРСМ і ще багато подібних підприємств продовжують забруднювати повітря та ґрунти нашої країни, можливо вже час посилити покарання за таке недбале ставлення до нашої планети?





Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео