Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна і Польща об’єднають свої газові системи

80256 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польща та Україна домовилися про будівництво спільного газового інтерконнектора, який дозволить об’єднати газові системи держав. Спеціалісти обох країн вже здійснили техніко-економічне обґрунтування спорудження такого об’єкта.

У прес-службі “Укртрансгазу” повідомили про спорудження спільного газового інтерконнектора двома країнами — Україною і Польщею. Наразі вже готові техніко-економічне обґрунтування створення такого інтерконнектора. Він включатиме газопровід від польського міста Германовичі до кордону України з Польщею. Ця частина складатиме півтори тисячі кілометрів. Частина газопроводу, який проходитиме українською територією від польського кордону до Більце-Волиці Львівської області. Вона буде дорівнювати 110 кілометрам.

Створення інтерконнектора передбачає також зведення на території Польщі компресорної, вимірювальної станцій, а також кількох відрізків газопроводу.

Основною метою газового проекту називають поліпшення поставок до України європейського газу та спрощення процесу накопичення палива в українських сховищах.

Як стверджують спеціалісти, які розробляють і втілюють цей проект, він почне повністю працювати вже до 2020 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео