Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

"Vodafone Україна" планує придбати додаткові генеруючі потужності та системи автономного енергозабезпечення

"Vodafone Україна" планує придбати додаткові генеруючі потужності та системи автономного енергозабезпечення
285251 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оператор мобільного зв'язку "Vodafone Україна" (ПрАТ "ВФ Україна", Київ) має намір придбати додаткові генеруючі потужності та системи автономного енергозабезпечення на суму 438 млн гривень, як повідомлено компанією.

"Внаслідок атак на енергетичну інфраструктуру у березні-квітні, Vodafone вирішив збільшити заплановані цього року інвестиції у енергонезалежність. З урахуванням цього рішення, компанія має намір придбати додаткові генеруючі потужності та системи автономного енергозабезпечення на загальну суму 438 млн грн. Загальні інвестиції в енергостійкість мережі у 2022-2024 роках перевищать 674 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, компанія планує витратити кошти на обладнання батареями нового типу для забезпечення надійності та автономного електропостачання базових станцій.

"Для підвищення надійності та тривалості автономного електропостачання базових станцій, компанія вже придбала 13,5 тисяч акумуляторних батарей нового типу з літій-ферумною технологією (LiFeРO4). Ці батареї більш ефективні при експлуатації в умовах частих та тривалих відключень електропостачання. Додатково у 2024 році планується закупівля 4 612 таких батарей", - зазначено в повідомленні.

Крім того, компанія розширить генеруючі потужності.

"Понад 1,5 тисяч базових станцій вже мають електропостачання з використанням генераторних установок, включаючи власні стаціонарні та мобільні генератори, а також генераторні установки партнерів та клієнтів. Лише за час війни було придбано близько 500 мобільних генераторів та необхідне для їх експлуатації обладнання. У 2024 році планується збільшення кількості генеруючого обладнання різних типів на 280 одиниць. На даний момент понад 700 партнерських генераторів забезпечують роботу мережі в періоди відключень, і ця кількість постійно зростає", - додається у повідомленні.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео