Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна — десята серед світових сталевиробників

26880 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна залишається на десятому місці у рейтингу основних виробників сталі у світі. Незважаючи на зменшення обсягів виробництва цього продукту за підсумками 2015 року держава зберегла свої позиції.

За результатами оновленого рейтингу головних виробників сталі у світі Україна не здала своїх позицій: за обсягами виробленої у листопаді 2015 року сталі країна залишилася на десятій сходинці. За інформацією Всесвітньої асоціації виробників сталі, Україна цього року загалом зменшила обсяги виробництва сталі. Зокрема, річний показник став меншим на 16,8 відсотка, однак листопад 2015 року став більш продуктивним за той самий місяць попереднього року, тому вітчизняним сталевиробникам вдалося зберегти своє місце у всесвітньому рейтингу.

Як стверджує статистика, за 11 місяців 2015 року Україна виробила понад 21 мільйон тонн сталі, що на 16,8 % менше, ніж у минулому році. Головна причина зниження обсягів виробництва — зупинка або перебої у роботі кількох підприємств на сході держави, які виробляють сталь, що спричинено збройним конфліктом у зоні АТО.

У рейтингу 2015 року, який склала Всесвітня організація виробників сталі, лідирують Японія, Індія та Сполучені Штати. З четвертої до дев’ятої сходинки розмістилися Південна Корея, Росія, Німеччина, Туреччина та Бразилія.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео