Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українське молоко буде експортуватись в Євросоюз

26886 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже наступного року європейці зможуть посмакувати українське молоко. Адже тепер аж десять українських молокозаводів зможуть вільно продавати свою продукцію на європейському ринку.

Вівторок, 29 грудня приніс приємну несподіванку українським виробникам молочних продуктів. Саме в цей день Європейська комісія подала список компаній та виробників, які вже з січня зможуть здійснити експорт своєї продукції по всій території Європи.

Цю приємну новину озвучила заступник міністра аграрної політики та продовольства Владислава Рутицька. Цей крок європейців показав, про справжні наміри, щодо України. Довгий час наші виробники добивались розширення ринку молочної продукції. Нескінченна кількість документів, та сертифікатів якості, які українські заводи подали європейцям на розгляд, дали свій результат.

Аж десять вітчизняних заводів стали переможцями тендеру по експорту молочних продуктів. Сред заводів переможців можна відзначити «Лютсдорф», що діє та повноцінно функціонує у Вінницькій області; Львівський холодокомбінат, що дав не одну тонну якісного і хорошого молока; Роменський молочний комбінат, який своєю продукцією забезпечує не тільки Рівненську область, а й всю центральну Україну.

Тепер продукцію цих заводів на собі відчують і європейці. Наші посадовці наголосили, що на другий рік можливе збільшення кількості експортерів молочної продукції з України. А наразі з 10 січня кабмін підписує угоду і допускає на європейський ринок наших дебютантів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео