Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Металургія залишає за собою лідерські позиції

241462 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська металургія, як і раніше, є найголовнішим постачальником валютної виручки у державі. Зокрема, у минулому році валютна виручка склала 8 мільярдів доларів. Такі підсумки за 2015 рік зробили спеціалісти зі статистики.

2015 рік показав, що незважаючи на кризу у галузі металургії, саме підприємства цієї галузі формують більшу частину валютної виручки держави. Так, за підсумком минулого року завдяки роботі металургійних підприємств держава отримала більше 8 мільярдів доларів валютної виручки. При цьому найбільшим експортером, незважаючи на несприятливі умови, залишається “Метінвест”.

Як повідомляють аналітики, до початку бойових дій на сході держави підприємства металургії та видобувної промисловості забезпечували 15 відсотків національного ВВП та 25 відсотків експорту України. Значне зменшення експортного прибутку сталося після захоплення більшої частини Донеччини та Луганщини проросійськими бойовиками. У зв’язку з цим обсяги поновлення виплавки чавуну і сталі збільшилися лише у другій половині 2015 року.

Що стосується компанії “Метінвест”, вона стала лідером серед українських металургійних підприємств, збільшивши український бюджет протягом першої половини 2015 року на 7,4 мільярди гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео