Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Херсонщині видобуватимуть електроенергію з вітру

187886 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Херсонщині відбулася конференція на тему перспектив побудови вітроелектростанцій на території області. Тематичну зустріч провели представники місцевої влади і австрійський бізнесмен, готовий інвестувати у цей проект.

У Херсоні була проведена зустріч заступника голови обласної адміністрації Валентини Січової та директора австрійської компанії Норберта Вебера. Сторони обговорювали можливість співпраці у галузі будівництва у Херсонській області вітрових електростанцій.

Як погодили сторони під час обговорення, створення електростанцій, які вироблятимуть цінний ресурс на основі енергії вітру, - це можливість поєднати отримання екологічно чистого та малозатратного ресурсу та співпрацю з компаніями міжнародного рівня.

У даний проект планують інвестувати компанії з Австрії та Німеччини. Херсонщину вони обрали через сприятливі географічні та кліматичні умови — на території області наявна достатня вітряність, крім того, обрані території непридатні для сільського господарства.

З боку обласної адміністрації Валентина Січова гарантувала абсолютну підтримку та максимальне сприяння, оскільки здійснення таких проектів для країни є важливим кроком до енергетичної незалежності.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео