Українські кондитерські вироби почали експортувати до Євросоюзу
Кондитерські вироби українського виробництва отримали дозвіл на експорт до країн Євросоюзу. Перші поставки вдало пройшли необхідні процедури розмитнення та перетнули кордон.
У Міністерстві аграрної політики і продовольства повідомили хорошу новину: продукти кондитерської промисловості України зробили перший крок до експортування у країни Європи. За офіційним повідомленням міністерства, перші партії українських кондитерських виробів пройшли всі необхідні перевірки на кордоні, а також процедуру розмитнення, і перетнули кордон країн Євросоюзу.
Для того щоб українська продукція могла продаватися у країнах Євросоюзу, були розроблені спеціальні методичні рекомендації, над якими працювали Державна ветеринарна та фітосанітарна служби, а також Міністерство агрополітики. Особливій перевірці підлягала кондитерська продукція з горіхами через риск зараження афлатоксинами.
Як зазначають експерти, вихід українських солодощів на новий ринок є значним кроком в економічній системі держави, особливо важливим це є з урахуванням існуючої торгової війни з Росією.
За словами спеціалістів, очікують, що кондитерська продукція з використанням горіхів до країн ЄС складе 10 тисяч тонн за рік.
Ще одним важливим проривом у торговій політиці України є експорт молочної продукції до Китаю, який розпочався нещодавно.