Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські продукти можуть позбавити пальмової олії

241800 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна отримала шанс позбавити свої продукти пальмової олії: у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, що передбачає заборону використання цього продукту у харчовій промисловості.

У парламенті був зареєстрований законопроект, покликаний заборонити використання пальмової олії у виготовленні продуктів харчування. Автори законопроекту запропонували заборонити включати до технології виробництва продуктів харчування пальмову олію, оскільки цей продукт є небезпечним для здоров’я. Для того щоб вітчизняні виробники дотримувалися цього закону, депутати внесли пропозицію внести певні зміни також до Адміністративного кодексу, що дозволить ввести адміністративну відповідальність за порушення закону після його прийняття.

При цьому експерти стверджують, що виробники спробують оминути дію такого закону, навіть у випадку, якщо він буде прийнятий, оскільки у складі продукту не завжди вказується достовірна інформація. Крім того, спеціалісти зазначають, що за умови відмови всіх компаній з виробництва сирів, кондитерських виробів та інших від використання пальмової олії, зокрема у молочних продуктах, ціни багатьох продуктів збільшаться на 15-30 відсотків. Це пов’язано зі значною вигодою для виробника, яку приносить використання такої олії, а крім того, даний інгредієнт має високу пластичність, зберігаючи консистенцію навіть у сильну спеку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео