Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Волині видаватимуть офіційні дозволи на видобуток бурштину

134447 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Волинській області створили комунальне підприємство, що контролюватиме видобуток бурштину у регіоні та видаватиме відповідні дозволи. Пропозицію утворити єдине підприємство з питань видобутку цієї корисної копалини вніс голова обласної ради Ігор Палиця.

Після тривалих обговорень в органах місцевої влади було створено комунальне підприємство, що регулюватиме видобуток бурштину у регіоні та видаватиме дозвіл на проведення відповідних робіт. У зв’язку з тим, що з початком тепла до регіону приїде багато видобувачів, в обласній раді вирішили терміново утворити відповідний орган, що матиме своїм обов’язком наводити порядок. Поки що території, що стають об’єктом уваги старателів, охороняються армією та добровольцями.

Говорячи про монополізацію, яка може виникнути при утворенні єдиного підприємства з видобутку бурштину, Ігор Палиця не бачить у цьому факті нічого поганого, оскільки у такому випадку місцеві бюджети зможуть отримати більший прибуток. За словами голови обласної адміністрації, людям також важливо пояснювати вигоду централізованого видобутку цінних копалин.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео