Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські виробники підвищили ціни

188192 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підсумками лютого поточного року експерти повідомили про підвищення цін, до яких вдалися провідні українські виробники. Збільшення в середньому склало 1,5 відсотка, основними передумовами чого стало подорожчання сировини.

Спеціалісти державної статистики зауважили, що протягом лютого 2016 року в Україні відбулося незначне підвищення цін на 1,5 відсотка, що стосувалося передусім продукції вітчизняних виробників. Як з’ясували спеціалісти, основною причиною підвищення цін стало подорожчання сировини, яке спостерігалося у січні — збільшення цін протягом першого місяця року склало 1,1%. У ціні збільшилися переважно вугілля та металеві руди.

При цьому, за даними статистики, незважаючи на подорожчання оптові ціни в цілому уповільнили зростання у порівнянні з лютим 2015 року. Так, зростання оптових цін у 2015 році склало 17,4%, тоді як у лютому-2015 цей показник дорівнював 21,2%.

Крім цієї особливості, у лютому 2016 року в Україні зменшилися споживацькі ціни — порівняно з минулим роком зниження склало 0,4 відсотка, а інфляція уповільнилася на 32,7 відсотка.

Аналізуючи такі особливості, експерти зауважують, що можна зробити висновок про повільне, але впевнене налагодження економіки держави.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео