Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія знову купуватиме українську сіль

Росія знову купуватиме українську сіль
53968 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія зняла заборону на ввезення української солі. За інформацією Роспотребнадзору, з цього місяця будуть поновлені поставки з підприємства “Артемсіль”. Як повідомили, наразі буде здійснене лише пробне ввезення солі з України.

У Роспотребнадзорі повідомили, що українську сіль знову ввозитимуть до Росії. Така інформація з'явилася на офіційному ресурсі відомства. За даними, які надаються на сайті Роспотребнадзору, поки кількість солі, що імпортуватиметься до Росії, буде обмежена 170 тисячами тонн. Крім того, у Російській Федерації офіційно повідомили, що найближчим часом сіль ввозитиметься до країни лише через один митний термінал.

Як відомо, поставки української солі до Російської Федерації були припинені у серпні 2015 року з ініціативи російської митної служби. При цьому українського виробника звинувачували у продажі технічної солі під виглядом харчової.

Разом з цим за останній рік Україна втричі збільшила поставки солі до європейських країн. Зокрема, найбільш затребуваною українська сіль є у Польщі, Сербії та країнах Прибалтики. Ще 2015 року в “Артемсолі” заявили про заплановане збільшення поставок до Болгарії, Чехії, Чорногорії та Словаччини.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео