Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український бензин подорожчає через «бережливість» парламенту

Український бензин подорожчає через «бережливість» парламенту
188836 ПЕРЕГЛЯДІВ

2 мільйони тонн «чорного золота» - саме стільки планує накопичити український уряд для того, аби мати резервний запас на використання у непередбачуваних ситуаціях. Такої кількості нафти, згідно прогнозам експертів, Україні має вистачити на пару місяців.

Проте жадане накопичення проходитиме в умовах не стільки жорсткої економії, скільки в умовах запровадження…нового податку на бензин, котрий є необхідною мірою для створення подальшого стратегічного нафтового запасу.

Автомобілісти зі стажем витрачають біля чотирьох гривень на кожний кілометр, подоланий за допомогою власних авто. У ще більшу суму коштів цей шлях обходиться в умовах заторів, котрі є невід’ємною частиною багатьох великих українських міст. Спираючись на те, що після введення податку на бензин власники автомобілів додатково сплачуватимуть 40 копійок за кожний літр, неважко спрогнозувати майбутнє обурення українських власників автомобілів.

Парадоксальним є те, що після створення стратегічного запасу «чорного золота» Україні доведеться задуматися над відкриттям потужностей, необхідних для зберігання нафти, оскільки наша держава ніколи не мала відповідних цьому установ. І, якщо створення вищезазначених потужностей буде неминучим, зростання цін на бензин, очікуване вже у кінці цього літа, не стане єдиним ціновим збільшенням, котре спіткає Україну.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео