Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сумщина хоче відродити власну цукрову промисловість

Сумщина хоче відродити власну цукрову промисловість
135126 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зі 120 тисяч гектарів у 1990-му році до майже двох тисяч у 2016-му – саме на стільки зменшилися обсяги посіву бурякоцукрових культур аграріями Сумської області. І все це - незважаючи на той факт, що цукрова галузь і досі є однією з найважливіших представниць українського агропромислового комплексу.

Вихід з цього становища місцева влада вбачає в іноземних інвестиціях. Бажання таким чином відроджувати цукробурякову промисловість України вже виявив Азербайджан, на гроші якого буде відновлено роботу районного Білопільського заводу.

Крім того, влада та аграрії Сумської області вже почали розглядати доцільність можливості розширити посівні території під врожай цукрових наступного року.

Варто відзначити, що відродження функціонування бурякоцукрової галузі в Україні має ряд перспектив для державної економіки: це, по-перше, створення нових робочих місць, по-друге, суттєве збільшення надходжень до державного бюджету, і по-третє, можливість задовольнити не тільки потреби власних ринків у цукрових буряках, а й вирощувати продукцію на експорт.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео