Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За втручання прокуратури громаді повернуто землю під полігоном промислових відходів вартістю 2,6 млн грн

За втручання прокуратури громаді повернуто землю під полігоном промислових відходів вартістю 2,6 млн грн
57759 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарським судом Донецької області задоволено позовну заяву Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури про зобов’язання промислового підприємства провести рекультивацію земельної ділянки площею понад 3 га і  вартістю 2,6 млн грн та повернути її територіальній громаді м. Дружківки.

Нагадаємо, у листопаді 2005 року між Дружківською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір оренди землі для організації полігону промислових відходів порцелянового виробництва. Однак після закінчення строку дії вказаного правочину підприємством не проведено рекультивацію земельної ділянки та громаді її не повернуто.

За результатами перевірки, ініційованої прокуратурою, на вказаній ділянці виявлено відходи порцелянового виробництва, з приводу чого на адресу підприємства винесено припис з вимогою припинення триваючого порушення земельного законодавства. 

Керівництво підприємства намагалось оскаржити зазначені законні вимоги до Донецького окружного адміністративного суду та апеляційної інстанції, однак скарги залишено без задоволення.

Наразі недобросовісного орендаря зобов’язано привести земельну ділянку у стан, не гірший того, в якому її було отримано на умовах оренди, та повернути її законному власникові.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео