Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Shell не буде видобувати сланцевий газ на Харківщині

Shell не буде видобувати сланцевий газ на Харківщині
238635 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прес-служба міжнародної компанії Shell, що об’єднує енергетичний та нафтохімічний сектор в 90 країнах світу, в четвер повідомила про припинення дії договору із ПАТ «Укргазвидобування»


Прес-служба міжнародної компанії Shell, що об’єднує енергетичний та нафтохімічний сектор в 90 країнах світу, в четвер повідомила про припинення дії договору із ПАТ «Укргазвидобування».
Тож, після трьох років роботи, та розробки двох свердловин у Харківській області задля видобутку сланцевого газу компанія покидає терени України.
Причина закінчення співпраці пов’язана з економічною недоцільністю роботи на цих свердловинах.
«З огляду на отримані результати діяльності цих ділянок, сторони погодили, що подальша робота у рамках проекту не є економічно доцільною, і прийняли рішення припинити дію договору», − йдеться у заяві компанії Shell.
На сьогодні відбувається робота задля ліквідації свердловин, які знаходяться у Первомайському та Близнюківському районах Харківської області. Крім того, розпочато процес підготовки усіх бурових майданчиків до повної реструктуризації.
Однак, у міжнародній компанії зазначили, що за період виконання буріння було виконано програму соціальних інвестицій, завдяки якій двом вище згаданим районам надано фінансування в сумі 2,7 млн. гривень. Ці кошти були витрачені на роботу у агросекторі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео