Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хто оплатить проїзд пенсіонерів?

53774 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місцеві бюджети не готові до фінансування проїзду пільгових категорій громадян. Про таке заявили у кількох областях України, звернувшись з цією проблемою до центральної влади.

В окремих регіонах України виникли проблеми з фінансуванням безкоштовного проїзду пільгових категорій громадян. У зв’язку з цим представники місцевих влад та перевізники окремих регіонів просять центральну владу вирішити це питання.

Голова асоціації львівських перевізників заявив про те, що місцевий бюджет не має достатньо коштів для того, щоб компенсувати перевізникам збитки, від яких вони потерпають через наявність безкоштовного проїзду представників пільгових категорій. Зокрема, на це знадобиться 90 мільйонів гривень, яких місцевий бюджет не має. В асоціації львівських перевізників заявили про готовність безкоштовно перевозити пільговиків, однак, за словами їх представників, державна влада має вирішити, які категорії громадян мають таке право, і виділити з центрального бюджету необхідну суму. На Львівщині з 90 мільйонів, потрібних для компенсації водіям, місцевий бюджет зміг знайти лише 38.

Така ж ситуація — у Херсонській області. Так, для компенсування пільгового проїзду не вистачає 17 мільйонів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео