Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Народні депутати висунули ініціативу про надання пільг щодо імпорту автомобілів до України для військовослужбовців, які проходили службу після 24 лютого 2022 року

Народні депутати висунули ініціативу про надання пільг щодо імпорту автомобілів до України для військовослужбовців, які проходили службу після 24 лютого 2022 року
312270 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховній Раді пропонують встановити спеціальні умови для ввезення автомобілів для осіб, які призваних служити військовий строк після 24 лютого 2022 року. Цю пропозицію підтримали народні депутати, серед яких Роман Костенко, Марія Мезенцева, Мар’яна Безугла та інші. Про це повідомила Судово-юридична газета.

Автори законопроектів 11080 та 11081, що передбачають зміни до Податкового та Митного кодексів, вказують на необхідність мотивування осіб, які беруть участь у захисті України, включаючи фінансові та соціальні стимули.

Згідно з цими законопроектами, особи, які проходили військову службу після 24 лютого 2022 року, матимуть право на пільгове оподаткування при ввезенні автомобілів до України. Ці пільги передбачають оподаткування за половинними ставками податку на додану вартість та акцизного податку для таких осіб, які служили не менше 36 місяців, а також повне звільнення від оподаткування для тих, хто проходив службу не менше 24 місяців, в тому числі 12 місяців у зоні бойових дій або був звільнений з полону.

Зазначено, що податкові пільги можуть застосовуватися лише один раз на п'ять років для кожного транспортного засобу та не розповсюджуються на автомобілі з російським походженням або на автомобілі з середньоринковою вартістю понад 2 млн гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео