Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Для приведення українських доріг в належний стан необхідно як мінімум 10 років

214829 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останні три роки Державне агентство автомобільних доріг України змінило чотири керівника. І всі як один говорили про реформи, про відновлення доріг країни. Однак, далі слів нічого не просунулось. Чому так відбувається, пояснює нинішній керівник – Андрій Батищев. Так, на першому місці, як і раніше, стоїть корупція, що перешкоджає удосконаленню в цій сфері.

Однак, планів все ж таки багато і є надія на виконання більшості з них. Незважаючи на те, що «Укравтодор» постійно скаржиться на недофінансування, все ж планується використати закладені в бюджет 6,6 мільярда гривень на ремонт та експлуатаційне утримання шляхів України. Зокрема, планують розпочати будівництво п’яти обхідних доріг Полтавської області та реконструювати ділянку км 291+240 – км 332+052 автомобільної дороги М-12 Стрий–Тернопіль–Вінниця–Кіровоград–Знам’янка, що передбачається угодою з ЄБРР щодо покращення безпеки доріг України.

Та зрештою, враховуючи те, що дороги України будувались багато років тому, відповідно 90% шляхів потребують ремонту та реконструювання, на що потрібно великі кошти та жорсткий контроль шляху витрат.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео