Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Литва «відкрила небо» для України

Литва «відкрила небо» для України
108185 ПЕРЕГЛЯДІВ

Литва та Україна більше не мають жодних обмежень у галузі спільних авіаперевезень. Про це домовилися між собою представники головних транспортних міністерств України та Литовської Республіки. Подібні нововведення, таким чином, знімають будь-яку фіксовану кількість пунктів прильоту та вильоту, а також призначених авіаперевізників.

Цікаво, що вищезазначена подія відбулася попри чисельні прогнози політичних експертів про гальмування «відкритого неба» - необмеженого авіапростору між нашою державою та країнами Європейського союзу – через неочікуваний для багатьох «Brexit» - вихід Великобританії з ЄС. Дійти згоди щодо «відкритого неба» в Європейському союзі не могли через «Гібралтарську суперечку» - аеропорт, котрий Іспанія вважає частиною власної території і, таким чином, не дає згоди на його використання в інтересах ЄС.

Варто відзначити, що зустрічі представників української влади та Європейського союзу, окрім обговорення безвізового режиму і припинення війни у Донбасі, також мають на меті якнайшвидше скасування авіаобмежень для України. Поки що цим шляхом разом з нами вирішила крокувати тільки Литва.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео