Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Миколаєві людям з інвалідністю допомагатимуть через мобільний додаток

У Миколаєві людям з інвалідністю допомагатимуть через мобільний додаток
108584 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поліпшити процедуру відстеження людьми з обмеженими можливостями міського транспорту, облаштованого пандусами, миколаївські спеціалісти мають намір своїм спеціальним мобільним додатком. Його концепція полягає у тому, щоб надсилати особі, яка завантажила додаток, інформацію стосовно назви зупинки та часу прибуття на неї транспорту, підходящого для людини з інвалідністю.

 

Цікаво, що подібним чином, окрім хоч невеликого полегшення життя особам з обмеженими можливостями у Миколаєві, розробники мобільного додатку також мають намір привернути увагу місцевої влади до проблем людей з інвалідностями та, як наслідок, змусити її витрачати бюджетні гроші виключно на той громадський транспорт, котрий підходить вимушеним власникам інвалідних візків.

Варто відзначити, що ситуація, котра сьогодні склалася у Миколаєві з вищезазначеним типом транспорту, жахає: з чотирьох десятків міських тролейбусів до людей з інвалідністю пристосована лише чверть. Також містом курсує одна маршрутка, обладнана пандусом. Трамваїв же, пристосованих до осіб з обмеженими можливостями, у Миколаєві немає зовсім.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео