Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Портові тарифи і збори здешевшають вдвічі

Портові тарифи і збори здешевшають вдвічі
135769 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Як повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, портові тарифи і збори незабаром будуть знижені не менше, ніж у два рази. Цьому сприятиме імплементація методики їх розрахунку, яку буде затверджено в листопаді поточного року.

     Протягом багатьох років ми спостерігаємо зниження вантажообігу в портах України. До таких наслідків призвела неконкурентна тарифна політика, запроваджена в Україні відносно портових тарифів і зборів.

     Раніше з приводу перспектив запровадження нових тарифних ставок і зборів в портах України висловлювався заступник міністра інфраструктури Евген Кравцов, який у ході проведення Ukrainian silk road forum говорив, що не менше, ніж для 30 %.транзитних вантажів в українських портах передбачається зниження ставок тарифів і зборів.

     Очікувані зміни позитивно вплинуть на обсяги роботи не лише українських портів, але і на вантажообіг залізниць України, оскільки вони є основною з'єднувальною транспортною ланкою у напрямку портів. Запровадження нової методики розрахунку портових тарифів і зборів в цілому дасть для економіки України величезний ефект.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео